This is some basic text information about the FAQs page. You can leave it empty if you do not want to display this information. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Altıncı Hastalık Nedir?

Ani başlayan ve 39- 40 dereceye kadar yükselen ateş Altıncı hastalığın en önemli belirtisidir. Çocukta ateş, hafif burun akıntısı, baş ağrısı ve mide bulantısı diğer belirtilerdir. Boynun yan kıvrımlarında, kulak arkalarında ve başın arka kısımlarındaki lenf bezleri şişebilir. Bu hastalıkta ateş düştükten hemen sonra vücutta kırmızı renkli kaşıntısız deri döküntüsü oluşur.

Çocuk Takibi

Bebeğin sağlıklı büyümesi için çocuk doktoru tarafından doğumdan itibaren, belirli zamanlarda düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Bu kontrole sağlam çocuk takibi denir.
Sağlam çocuk takibindeki amaç;
Hastalık ve sakatlıkları önlemek
Hastalıkların erken tanı ve tedavisi
Çocuğun sağlıklı yetişmesi konusunda aileye destek vermek
Çocuk doktoru deyince herkesin aklına, hasta çocukları tedavi eden hekim gelir. Oysa çocuk doktorlarının günlük işlerinin önemli bölümünü sağlam çocukların takibi alır. Çünkü çocuğun sağlıklı olarak büyümesi, daha az hastalanması, doğduğu andan itibaren düzenli olarak takip edilmesine bağlıdır. Beslenmesinden aşılarına, hastalıklarından kişilik gelişimine kadar hemen her türlü gelişme veya sorunlar, sağlam çocuk takibinde izlenir.

Aşı Takibi

Aşılar bebeğiniz dünyaya geldikten sonra ileride geçireceği bir takım hastalıklara yakalanmaması ya da bu hastalıkları zararsız atlatması için önem taşır.

Kızamık belirtileri nelerdir?

Kızamık virüsünün neden olduğu hastalıktan yine aşı ile korunmak mümkündür. İlk belirtileri bir iki gün süreyle ateş, burun akması, göz sulanması ve kuru öksürüktür. Yanakların iç tarafında beyaz lekeler, alında, kulaklarda hafif kırmızılık görülür. Bu kırmızılık daha sonra tüm vücuda yayılır.

Sağlam çocuk takibi ne zamandan itibaren başlamalı ve hangi sıklıkla devam etmelidir?

– Çocuk doktorunun bebekle ilk karşılaşması, doğar doğmaz, hastaneden taburcu edilmeden önce olmaktadır.
– İlk 5-7. gün ile 15. günde yeniden kontrol yapılır.
– İlk 1 ay-1 yaş arasında, bebek her ay doktora gitmelidir.
– 1-2 yaş arasındaki bebeğin kontrolü, 3 ayda bir yapılmalıdır.
– 2-6 yaş arasındaki ideal kontrol aralığı, 6 aydır.
– Rutin kontroller sırasında, bebeğin büyüme, gelişme ve aşı durumu değerlendirilirken, ayrıca bazı önemli hastalıkların taraması da yapılır. Örneğin bir yenidoğanın muayenesinde; kalça çıkığı, inmemiş testis, hidrosefali, yarık damak veya dudak, doğumsal kalp hastalığı gibi hastalıklar belirlenebilir.

Çayyolu Mah. 2683. Cadde D Blok No:3 So Çayyolu Çankaya / Ankara

Bizi Arayın

Bizi Arayın

0312 235 94 73

E-Posta

E-Posta

iletisim@cedacocuk.com